Rolls Royce

Phantom

L-691-TS

Geschiedenis

In 1998 verkocht het Britse concern Vickers Rolls-Royce samen met Bentley aan Volkswagen. De rechten op de naam Rolls-Royce waren echter in het bezit van Rolls-Royce Aerospace dat ze aan BMW verkocht. Die laatste mocht de naam pas vanaf 1 januari 2003 gebruiken.

De nieuwe Phantom deelt ongeveer 15% van zijn componenten met producten uit het BMW-gamma. Toch heeft BMW zijn best gedaan om de traditionele Rolls-Royce-waarden te bewaren, specifiek om Rolls-Royce als product te onderscheiden van BMW. Zo is er voor Rolls-Royce ook een apart dealernetwerk. Deze les werd geleerd van Mercedes-Benz dat de meest directe concurrent verkoopt. Deze Maybach werd bij de introductie gezien als de ultieme Mercedes en dit wilde BMW vermijden.

In december 2005 verliet de 2000ste Phantom 2003 de assemblagefabriek in Goodwood (Verenigd Koninkrijk). Het koetswerk wordt in elkaar gezet in Dingolfing (Duitsland) en de motor komt uit München. BMW wilde zo'n 1000 exemplaren per jaar verkopen en in totaal maximaal 10.000 stuks bouwen.

In 2016 werd besloten om aan het einde van dat jaar de Phantom uit productie te nemen.

Foto's

Van nu

Prijzen

De prijs bedraagt 395,- voor 4 uur.
Daarbij ontvangt u 60 vrije kilometers. 

Extra uren zijn 99,- per uur. 
Extra kilometers zijn 75 cent per kilometer. 
Tijd en afstand worden berekend vanaf de garage en terug.